Οι Τούρκοι συγκρίνουν τον 15χρονο Μπερκίν Ελβάν, το αγόρι που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί και τελικά, μετά από εννέα μήνες σε κώμα, έχασε χθες τη ζωή του, με τον Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Σήμερα έγινε η κηδεία του άτυχου αγοριού, στην οποία παρευρεύθηκαν χιλιάδες άτομα. 
Άλλωστε, η είδηση του θανάτου του προκάλεσε χθες ξέσπασμα οργής σε όλη την Τουρκία. Σοβαρά επεισόδια σηεμιώθηκαν στην Άγκυρα, αλλά και σε άλλες πόλεις, καθώς δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι κατέβηκαν στους δρόμους και συγκρούονταν με την αστυνομία μέχρι αργά τη νύχτα. Σήμερα στην Άγκυρα, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κιζιλάι στο κέντρο της πρωτεύουσας, φώναξαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και επιχείρησαν να αποκλείσουν την κυκλοφορία, προκαλώντας την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής, οι οποίες τους περιέλουσαν με χημικά.
Τουλάχιστον δύο διαδηλωτές τραυματίσθηκαν και πολλοί άλλοι τέθηκαν υπό κράτηση από την αστυνομία.
Η τουρκική εφημερίδα Hürriyet δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της μια φωτογραφία του μικρού Μπερκίν, μαζί με μία άλλη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Κατόπιν, στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι τα δύο παιδιά έπεσαν νεκρά από χέρι αστυνομικού και μετά το τραγικό γεγονός ξέσπασαν στις χώρες τους μεγάλης έκτασης επεισόδια.
Ο Μπερκίν στις 16 Ιουνίου του 2013, τότε ήταν 14 ετών, χτυπήθηκε από μεταλλικό περίβλημα ενός δακρυγόνου στις συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών. Το παιδί είχε βγει απλά για να πάρει ψωμί…
"Είσαι ο αδελφός μου Αλέξη, είσαι ο αδελφός μου Μπερκίν", γράφει η λεζάντα στην κοινή φωτογραφία του Μπερκίν και του Αλέξη…


"yürek zorlu yolculuklara gebe, on beşinde sevdalık çağındadır" 
#AlexandrosGrigoropoulos murdered in Athens and #BerkinElvan murdered in Istanbul




Drone
Όποιος γράψει σήμερα για Γρηγορόπουλο και δεν του απαντήσουν για Αξαρλιάν κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον

Δείγμα.

 Το δεξιό κ ακροδεξιό παρακράτος, ανέλαβε δράση από νωρίς στα Προπύλαια! Όλα θυσία στο βωμό της σπεκουλας 



 Εκεί στον ΣΚΑΪ έχουν μια τάση να υποβαθμίζουν τα γεγονότα. Ο Γρηγορόπουλος δεν πέθανε, δολοφονήθηκε. Σήμερα είναι η επέτειος της ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ του. Όπως και τον Φύσσα δεν τον "σκότωσαν για το ποδόσφαιρο"


φετεινό




7 δεκ 2008, Skai, ηχητικό. Παπαχελάς, Πορτοσάλτε, Σια Κοσιώνη

Το σκίτσο του υπαλλήλου Χατζόπουλου. Δεν ξεχνώ Γρηγορόπουλος Αλέξης.

Πανέξυπνο να εξισώνεις νεκρούς από μπάτσους, με νεκρούς από την 17 Νοέμβρη. Παραδέχεσαι ότι και οι δύο είναι τρομοκρατικές οργανώσεις. Μυαλό αυτοί οι νεολίμπεραλ ληξουριώτες, όχι μαλακίες.

Μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλο από αστυνομικό, ΜΜΕ όπως το μέγκα παραπληροφορούσαν με κατασκευασμένα βιντεο. Κανέα ΕΣΡ καμμία δικαιοσύνη δεν αντέδρασαν. Αυτοί είναι οι θεσμοί σας.

3 χρόνια πήρε στο @MegaTvOfficial να παραδεχτεί οτι μοντάρισε το βίντεο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, με ανυπαρκτα επεισόδια και ο μόνος που την πλήρωσε ηταν αυτός που εκανε την επεξεργασία.







Το βίντεο, μιας νεαρής γυναίκας που κατέγραψε ό,τι είχε συμβεί,εκείνο το βράδυ που δολοφόνησαν τον Αλέξη Γρηγορόπουλο... pic.twitter.com/pgoLMlikJZ
— We are all Greeks (@We_all_greeks) December 6, 2017



Αναστασία Μουζακίτου  Οι μέρες δεν ερχόντουσαν και η νύχτα δεν έχει φύγει ακόμα. Και για τον τυπάκο αυτό και ό,τι ακολούθησε, για ό,τι ειπώθηκε πάνω από το νεκρό του σώμα, για τα βίντεο του mega, για τον Κούγια και τον Πανταζή, για το σκατόμπατσο που σημάδεψε με όπλο την πορεία στην Αλεξάνδρας, για τον Πρετεντέρη, για τα ''και τι ηθελε στα εξάρχεια 15 χρονών'', για κάθε λογής θρασύδειλο λεχρίτη που δεν ντράπηκε και έβαλε στο στόμα του ένα 15χρονο αγόρι αφού είχε δολοφονηθεί εν ψυχρώ, μια μέρα αφιερωμένη στη φωτιά είναι το λιγότερο που μπορεί μια καθαρή συνείδηση να κάνει. Δεν είναι βανδαλισμός, είναι ο αντίλαλος της κραυγής εκείνο το γαμημένο βράδυ στα εξάρχεια.
https://www.youtube.com/watch?v=h8xLuUqVMSQ


Μέρα που είναι αύριο... Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και όχι Αλέξης. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ!


Σκίτσο του Carlos Latuff

__________________________________________________
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ