Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Μια γνώμη λέμε




Γράφεις για κάτι δυσάρεστο.
Αμέσως σου σχολιάζουν ειρωνικά ότι τι δηλαδή «εκπλήσσεσαι;» ή «πέφτεις απ' τα σύννεφα;»
Δε γράφεις για το δυσάρεστο. 
Πάντα κάποιος θα βρεθεί όταν τον πιάνει να σε κρίνει αναδρομικά ή αν τύχει και ανεβάσεις μια θάλασσα, να πει «ναι αλλά για το τάδε τσιμουδιά».

Ας το πιάσουμε από την αρχή. Τα ποσταρίσματα στα κοινωνικά δίκτυα και, κατ΄επέκτασιν τα ιστολόγια, είναι χώροι προσωπικοί. Αντικαθιστούν το καφενείο του χωριού στο οποίο συζητιέται ανάκατα, σοβαρά ή επιπόλαια κάθε τι που συμβαίνει και απασχολεί τον καθένα μας. Το σύνολο όλων αυτών αντικατοπτρίζει την κοινωνία μας, τα ενδιαφέροντα και τα taboo  μας και δεν αντικαθιστά αλλά συμπληρώνει τη Δημοσιογραφία ως φωνή του χορού, το ρόλο που παραδοσιακά στον Τύπο έχει ο Χρονογράφος.

Τα ποσταρίσματα δεν είναι ερωτήσεις, δε γράφουμε για να εκφράσουμε απορία. 
Κατανοητό;


____________________________________________________
εικόνα: 
Το Ρόδο σε μπουκάλι νερού για να αντέξει ως το σπίτι

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Ο Ηγεμών και το γκαζόν







Κλειστή καγκελόπορτα που στέκει μόνη, δίχως φράχτη. Μια φωτογραφία που επιλέχτηκε για πολλά memes με αστεία για την ψευδαίσθηση ασφάλειας («Ναι τώρα το ασφάλισες, κανένας δε θα μπει» κ.λ.) με προσφιλές μου εκείνο με τη λεζάντα: «Έτσι λειτουργεί η Ναρκοαπαγόρευση». 
Δεν ξέρω ποιος την έστησε αυτή την κίτρινη πόρτα αλλά πραγματικά έστησε μια εξαίσια αλληγορία των απαγορεύσεων, των νόμων που δε θα εφαρμοστούν αλλά μοιάζει να υπάρχουν μόνο για να κατασκευάζουν παράνομους, όλους εκείνους που αναγκαστικά θα πατήσουν στο γρασίδι για να περάσουν.

«Ο σοφός ηγεμόνας» έλεγε ο Μακιαβέλλι «δεν κάνει νόμο που δε θα εφαρμοστεί». Ο σοφός. Οι άλλοι απλώς καταστρέφουν το γκαζόν και τις ζωές μας.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Βρέφη στα σκουπίδια και κοινωνίας ωρίμανση




Μια γυναίκα 22 ετών κρύβει την εγκυμοσύνη της από ντροπή που είναι ανύπανδρη, γεννά κρυφά και πετά το νεογέννητο.
Ταυτόχρονα τυχαίνει δέκα βουλευτές του κόμματος που παρουσιαζόταν ως προοδευτικό να δηλώνουν ότι δεν υποστηρίζουν υιοθεσίες από ομόφυλα ζευγάρια.

Κάποιοι ενοχλήθηκαν που συσχετίζουμε ως επιχείρημα το θάνατο ενός νεογέννητου με το δικαίωμα υιοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών. Δε συμφωνώ. 
Πρώτα-πρώτα ας αφήσουμε τους κούφιους συναισθηματισμούς. 40.000 παιδιά κάτω των 5 ετών, πεθαίνουν καθημερινά (κατά τη Unicef) και δε νομίζω ότι θα τα σώσουμε αποστρέφοντας το βλέμμα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε 80 εκατομμύρια παιδιά είναι άστεγα ή έχουν εγκαταλειφθεί από τους γονείς τους. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, όμως, η ελληνική νομοθεσία κάνει διακρίσεις απαγορεύοντας την υιοθεσία σε ομόφυλα ζευγάρια ή ανθρώπους μόνους.
Με ποια δικαιολογία;
Οι δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκαν την «κοινωνική ωριμότητα» για να αντιταχθούν στην επέκταση διατάξεων του νέου νομοσχεδίου του Υπ. Εργασίας για την αναδοχή και την υιοθεσία σε ομόφυλα ζευγάρια που ζουν σε σύμφωνο συμβίωσης.
«Κοινωνική ωριμότητα». Να το πάλι το αλαζονικό και πατροναριστικό παλιό γνωστό cliché ότι «η κοινωνία δεν είναι αρκετά ώριμη για» που εύκολα επικαλούνται όσοι βλέπουν να συγκρούονται οι αρχές τους με το ψηφοθηρικό συμφέρον.. 
Ας τους απαντήσουμε λοιπόν με το, επίσης, παλιό γνωστό:
Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι δωράκι των πλειονοτήτων στις μειονότητες. Τα ανθρώπινα δικαιώματα του ενός δεν είναι δυνατόν να εξαρτώνται από το βαθμό ωρίμανσης του άλλου.

Και πάμε τώρα στην Κοινωνία. Για ποια κοινωνία μιλούν οι αξιότιμοι βουλευτές;
Μια κοινωνία στην οποία 22 ετών γυναίκα, φοιτήτρια, δεν έχει τα στοιχειώδη εργαλεία επιβίωσης για να αποφύγει μια εγκυμοσύνη ή να διαχειριστεί τις συνέπειές της; 
Δεν είναι μεμονωμένο το περιστατικό. Ούτε δυο μήνες δεν πέρασαν από όταν βρέθηκε άλλο νεογέννητο στα σκουπίδια κι ούτε δυό μήνες από το προηγούμενο (σας φέρνω τις ειδήσεις). Κι αλήθεια, αν αυτά συμβαίνουν στις πόλεις δε θέλουμε να σκεφτούμε πόσα βρέφη δε βρέθηκαν, πόσα θάφτηκαν ή εξαφανίστηκαν σε χωράφια ή χωματερές.
Από τη μια λοιπόν έχουμε την εγκατάλειψη βρεφών και τα εγκαταλελειμμένα σε διάφορα Χαμόγελα ή και στα γυναικολογικά τμήματα νοσοκομείων.
Κι από την άλλη έχουμε ανθρώπους που ξεχειλίζει η αγάπη μέσα τους αλλά για να μπορέσουν να φροντίσουν ένα παιδί οι νόμοι μας τους αναγκάζουν είτε να ταξιδέψουν στο εξωτερικό είτε να υποστούν την ταλαιπωρία και τό κόστος της τεχνητής γονιμοποίησης.

Πραγματικά τα στοιχεία είναι μπροστά μας. Και μου φαίνεται αδιανόητο να υπάρχουν ανάμεσά μας άνθρωποι που προτιμούν μωρά στα σκουπίδια από την αντισύλληψη και τις αμβλώσεις, που προτιμούν νεκρά μωρά και άτεκνα σπίτια. 
Με πρόφαση τι; 
Τη δική τους ανικανότητα να δεχθούν τη σεξουαλικότητα του πλησίον; Την ερμηνεία 'Γραφών' από άγαμους τρελοκαλόγερους; 

Διάβασα πολλά για τη συγκεκριμένη μητέρα και σχολίασα. Με εντυπωσίασε που είναι άνδρες οι περισσότεροι εμμονικοί σχολιαστές που θύμωσαν κι αγρίεψαν όταν διαφωνήσαμε. Μου θύμισαν το μένος με το οποίο εκφέρουν απόψεις για μαντίλες ή τα μίνι σε παρέλαση. 
Της Κοινωνίας μας είναι κι αυτό. Όπως και το ότι ούτε ένας από τους πολλούς που συνάντησα δε σκέφτηκε πως μόνη μια γυναίκα δε μένει έγκυος, πως υπάρχουν ευθύνες. Πως δεν είναι δυνατόν δίχως συνέπειες να χρησιμοποιείται το γυναικείο σώμα ως αποχέτευση περισσών σωματικών υγρών*.
―Κι αν του είπε πως χρησιμοποιεί αντισύλληψη; επενέβη ένας φωστήρας. 
Αν. Η ευθύνη η δική του εφόσον δεν το θέλει είναι να φροντίσει να μη συμβεί. Ιδίως σε μια σχέση που δεν είναι στενή. 

―Τη λυπάμαι, δε φταίει αυτή, διαβάζω.
Κι εγώ τη λυπάμαι. 
Αλλά φταίει.. 22 ετών φοιτήτρια γνωρίζει τι κάνει. Μπορεί να αθωωθεί λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, μπορεί να τη λυπόμαστε αλλά φταίει.

―Σε τι περιβάλλον θα ζει, διαβάζω.
Στο δικό μας, πλάι μας. Μαζί ζούμε. 

Μαζί μας. Στην Κοινωνία που 10 βουλευτές της φοβούνται να στηρίξουν το δικαίωμα παιδιών να βρουν οικογένεια που θα τα φροντίσει. Στην Κοινωνία που καθένας μας από το δωμάτιό του αυτοχρίζεται ανώτερος των άλλων που τους κρίνει «ανώριμους για» αλλά δεν κουνάει ούτε το δαχτυλάκι του ούτε το ίδιο του το κεφάλι για να την αλλάξει.

Μάζεψα δείγματα. Για να ξέρουμε πού ζούμε.
Μαζί με την είδηση, σχόλια, συνδέσμους,
άρθρα για την αναδοχή, την «ωριμότητα» και τι ψηφίζουν τα κόμματα
+ την επιστολή των βουλευτών
φέρνω κι ένα άρθρο από τα πολλά, μια μελό εκθεσούλα συναισθηματικού εκβιασμού με τη φωνή του αγέννητου παιδιού που μιλά στη μαμά του (εικονογράφηση έμβρυο) και, ακριβώς δίπλα διαφήμιση βιβλίου που θα μας μάθει να «τον έχουμε βασιλιά» (εικονογράφηση σιλουέτα ανδρός θρονιασμένου στον καναπέ).
Ποιο το νόημα;
Ο άνδρας έχει ορμές, δεν έχει ευθύνες. Δώσε το σώμα σου, του το χρωστάς. Όπως χρωστάς το παιδί σου στο Θεό /στην οικογένεια / στην πατρίδα. Διότι το σώμα σου δε σου ανήκει, είναι δημόσιο αγαθό κι η Κοινωνία αποφασίζει τι θα το κάνεις. Εσύ δεν έχεις λόγο. Μόνο χρωστάς. Ακόμα και στο αγέννητο έμβριο που σε εκβιάζει συναισθηματικά μέσα από μελοδραματικά αρθράκια ή ιερεμιάδες θρησκόληπτων. __________
*«Κάνω να σε φιλήσω με αποστρέφεσαι. Δεν εμπιστεύεσαι τα χείλια σου σε ένα βόθρο.» Ντίνος Χριστιανόπουλος




Νέα Σμύρνη: Ένταλμα σύλληψης για παιδοκτονία σε βάρος της μητέρας που πέταξε το βρέφοςhttps://now24.gr/nea-smyrni-entalma-syllipsis-gia-paidoktonia-se-baros-tis-miteras-pou-petakse-to-brefos/ 

..σχετικά με την υπόθεση του βρέφους που βρέθηκε νεκρό σε ακάλυπτο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη. 
Η 22χρονη που ομολόγησε χθες στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών τις πράξεις της, ήταν φοιτήτρια σε ΤΕΙ στην Καλαμάτα. Οπως ανέφερε η ίδια αφού κατάλαβε ότι είναι έγκυος, ήθελε να κρατήσει το παιδί και για αυτό ήρθε στην Αθήνα και γράφτηκε σε κάποιο ΙΕΚ. 
Εμενε με τη μητέρα της στην οποία φέρεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, πως δεν είχε αποκαλύψει την εγκυμοσύνη της. 
Το χρονικό 
Την περασμένη Παρασκευή, η 22χρονη γέννησε μόνη της στη μπανιέρα, όταν έλειπε η μητέρα της στη δουλειά που είναι τραπεζική υπάλληλος. Εκοψε με ψαλίδι τον ομφάλιο λώρο και πέταξε τον πλακούντα στα σκουπίδια. Στη συνέχεια, τύλιξε το μωρό σε σεντόνι και το πέταξε στον ακάλυπτο, όπως ομολόγησε. 
Οι αστυνομικοί από το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών εξέτασαν όλους τους κατοίκους της πολυκατοικίας αρχικά δεν προέκυψε κάποιος προφανής ύποπτος, αλλά στη συνέχεια άρχισαν να επανεξετάζουν κάποιους υπόπτους και κατέληξαν στην κοπέλα λόγω και της ηλικίας της.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό ότι αντιμετωπίζει επιλόχια κατάθλιψη, ενώ έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα - όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη - για προληπτικούς λόγους καθώς δεν είχε λάβει καμία φροντίδα μετά τη γέννα. 



Οπως ολα δειχνουν η 22χρονη πεταξε το ατυχο βρεφοςαπο το μπαλκονι του 2ου οροφου στο διχτυ σκιασης. https://twitter.com/lazarou_eleni/status/989122006514917376

Οπως ολα δειχνουν η 22χρονη πεταξε το ατυχο βρεφος απο το μπαλκονι του 2ου οροφου στο διχτυ σκιασης. @ALPHA_TV pic.twitter.com/JwCtbypJ7B
— Ελένη Λαζάρου (@lazarou_eleni) April 25, 2018

Μεμονωμένο; Μάλλον όχι


―Δεν είναι καμιά ναρκομανής,
είπε ο δικηγόρος της γυναίκας που γέννησε στη μπανιέρα και πέταξε το παιδί της από το παράθυρο.
Εμείς ξέρουμε καλά τι εννοεί. Αντίθετα από κάθε ιδέα απονομής Δικαιοσύνης και ισότητας δε δικαζόμαστε για το τι κάνουμε αλλά για το τι είμαστε. Κι αν είσαι 'καμιά ναρκομανής' αλίμονό σου.

Μαμά μη με σκοτώνεις― ο εκβιασμός


Ομοιοπαθητικός κατά προφυλακτικών
― δεν κολλά τίποτε. 
Ούτε εγκυμοσύνη, αφού δεν είμαστε γυναίκες τι μάς νοιάζει.



Sofia Lampiki
Nαι θα υπάρχουν δικαιολογίες για τη μάνα που πέταξε το παιδί της.
Εγώ σκέφτομαι άλλα...
22 χρονών κοπέλα σήμερα κάνει σεξ χωρίς προφυλακτικό,μένει έγκυος,το κρατά,δλδ δεν κάνει άμβλωση,ενώ το κρατά τελικά δεν το λέει στην οικογένεια της,δεν καταφεύγει σε καμία δομή στήριξης απ αυτές που συχνά πυκνά βλέπουμε στη τηλεόραση,έστω στο Χαμόγελο του Παιδιού που το ξέρει κι η γιαγιά μου,το κρύβει (πώς; ένας θεός το ξέρει για το εγκεφαλικό επίπεδο του περίγυρου της).
Το γεννά μόνη,το βάζει σε μια σακούλα και το πετά στον ακάλυπτο με τον ίδιο τρόπο που χιλιάδες συμπολίτες μας πετούν νεογέννητα οικόσιτων ζώων παντού,στα σκουπίδια,στον ακάλυπτο.
Εμένα δε με νοιάζει να καταδικάσω κανέναν αλλά στα σχολεία μιλάμε διαρκώς για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και αντισύλληψη,προγράμματα επί προγραμμάτων,δεν μπορεί να μην άκουσε,φοιτούσε σε Πανεπιστήμιο άρα είχε επαφές με άλλες νέες της ηλικίας της.
Αυτά και μόνο.
Εγώ κλαίω το μωρό που πέθανε στο κρύο και στη πείνα,όπως εξάλλου κλαίω χρόνια για όλα τα μωρά ζώων που οι άγιοι συμπολίτες μας πετούν για να ψοφήσουν.
Ψυχολογικές αναλύσεις ας κάνουν οι ψυχίατροι,εγώ δεν είμαι.

Aliki Papachela
Και ρωτώ (εντελώς προβοκατόρικα) εγώ:
Τι θα προτιμούσατε το μωρό, που πέταξε η 22 χρονη, νεκρό ή να είχε ζήσει και να είχε δοθεί για υιοθεσία σε ομόφυλο ζευγάρι;
Daphne Chronopoulou Ή όχι ζευγάρι.
Αυτά τα αναχρονιστικά ταμπού περί 'διαλυμένης οικογένειας' όταν οι περισσότεροι γάμοι διαλύονται είναι που δημιουργούν κοινωνικό πρόβλημα με βρέφη στον ακάλυπτο και αζήτητα μωρά στα 'Χαμόγελα'.


Στην Αγγλία λέει ένας (1) gay μπαμπάς σκότωσε το υιοθετημένο. Οπότε κανένας gay να μην υιοθετήσει.

Maritina Kuriakou ektwra koufontina....λοιπον σαν γιατρος μπορω να σας πιστοποιησω οτι δεν εχει καμμια διαφορα ..ειτε μιλαμε για την ζωη ενος ζωου ...ειτε ενος μωρου...αναπνεουν...και τα δυο..και ποιος τελικα ειναι αυτος απο εμας που θα μας πει για το ποια ειναι ανωτερη μια οντοτητα????εκτωρα σε περιμενα αλλιως...το ιδιο οξυγονο μοιραζομαστε...με ολα τα εμψυχα οντα..


Μέχρι να εγκαταλείψει το FB σκέπτεται, λέει, o Tom Jones  -Thanassis Chimonasεπειδή δεν τα βγάζει πέρα με τις Φεμινάζι και τους πολίτικλυ κορέκτ.









Κι είναι κι αυτή η αθλιότητα που πέρασε απαρατήρητη
Κι ενώ όλοι οι λογικά σκεπτόμενοι άνθρωποι χαρήκαμε (και οι με αντίθετη γνώμη καταφέρθηκαν με μένος) με την τροπολογία του Υπ. Εργασίας που επιτρέπει την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο των ΜΜΕ και της κοινωνίας βασιλεύει για την διάκριση που κάνει το νομοσχέδιο εναντίον ατόμων με κινητικά, αισθητηριακά, νοητικά και λοιπά προβλήματα. Πολίτες Β' κατηγορίας όσοι δεν έχουν "καλή ψυχική, διανοητική και σωματική υγεία" λοιπόν, οπότε και δεν τους επιτρέπει ο νόμος να γίνουν ανάδοχοι γονείς. 
Άραγε το επόμενο βήμα ποιο είναι ; Η υποχρεωτική τους στείρωση ; Η αφαίρεση της γονικής μέριμνας από όσους δεν έχουν "καλή ψυχικη, διανοητική και σωματική υγεία" κι έχουν ήδη διαπράξει το έγκλημα της τεκνοποίησης ;


Το σχέδιο νόμου για την αναδοχή και την τεκνοθεσία επαναφέρει από το παράθυρο τον θεσμικό ρατσιστικό όρο της αρτιμέλειας. Θέτει στις προϋποθέσεις καταλληλότητας ανάδοχου γονέα την καλή ψυχική, διανοητική και σωματική υγεία παραβιάζοντας κατάφορα τα δικαιώματα των ανθρώπων με κινητικές, αισθητηριακές , νοητικές και άλλες βλάβες. Ο στιγματισμός και οι διακρίσεις απέναντι στην πολυπληθή κοινωνική ομάδα των αναπήρων ΔΕΝ είναι αποδεκτές. Η προϋπόθεση που θέτει το σχέδιο νόμου που μάλιστα επεκτείνει τον όρο της αρτιμέλειας και στους συνοικούντες των αναδόχων παραβιάζει την επικύρωση του ν 4488/2017 από το ίδιο πολιτικό προσωπικό.
Ο μισαναπηρισμός ΔΕΝ θα περάσει.
Αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη για ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ
Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ




12 ώρες εναβρεφοςστον ακάλυπτο και κανεις δεν άκουσε τίποτα, αλλά αμα γαμιούνται οι γάτες καλείτε το 100.


Μια φοιτήτρια, μια κοπέλλα καθ' όλα αποδεκτή από την κοινωνία, γέννησε το μωρό της και το πέταξε! Άγιο είχε το μωρό! Σκέψου να το αναλάμβανε κανένα....περίεργο ομόφυλο ζευγάρι και να ζούσε ευτυχισμένο!

Μαριέττα Παπαδάτου - Παστού
Πριν λίγες μέρες το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε σχέδιο νόμου για την υιοθεσία - αναδοχή τέκνων. Σύμφωνα με το άρθρο 8 του νομοσχεδίου, δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να συμμετέχουν στη διαδικασία της αναδοχής, όχι όμως και της υιοθεσίας. 

Δεδομένου ότι σύμφωνο συμβίωσης μπορούν να υπογράψουν και ομόφυλα ζευγάρια, αν ψηφιστεί ο νόμος, θα μπορούν και ομοφυλόφιλοι να γίνουν ανάδοχοι γονείς. Γιατί όχι όμως και γονείς μέσω υιοθεσίας; Υπάρχουν πολλοί λόγοι που συνηγορούν στο ότι η υιοθεσία (ή αλλιώς η «τεκνοθεσία» ή «παιδοθεσία» −δεν αφορά άλλωστε μόνο «υιούς», αλλά και «κόρες»− από ομόφυλα ζευγάρια κάνει καλό.

Λόγος 1: Τα ομόφυλα ζευγάρια μεγαλώνουν υγιή και ισορροπημένα παιδιά, χωρίς στερεότυπα
Περισσότερες από τρεις δεκαετίες ερευνών καταλήγουν με ξεκάθαρο τρόπο στο συμπέρασμα ότι η ψυχολογική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη, αλλά και η ακαδημαϊκή επίδοση των παιδιών που μεγαλώνουν με ομόφυλα ζευγάρια, δεν διαφέρει από αυτή των παιδιών που μεγαλώνουν με ετερόφυλα ζευγάρια.

Η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία (ΑΨΕ) ήδη από το 2004 έχει ανακοινώσει στη βάση πολυάριθμων μελετών ότι «δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι η γονεϊκή αποτελεσματικότητα εξαρτάται από τον σεξουαλικό προσανατολισμό των γονέων: Οι λεσβίες και οι ομοφυλόφιλοι άντρες είναι το ίδιο πιθανό με τους ετεροφυλόφιλους γονείς να παρέχουν υποστηρικτικά και υγιή περιβάλλοντα στα παιδιά τους». Η ΑΨΕ παρακολουθεί στενά την πορεία της επιστημονικής έρευνας από το 2002 και συνεχίζει μέχρι σήμερα να είναι αντίθετη στη διάκριση εναντίον των ομόφυλων ζευγαριών, όσον αφορά ζητήματα υιοθεσίας.

Γκάλοπ: Συμφωνείτε με την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια;
Γκάλοπ: Συμφωνείτε με την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια;
Αντίστοιχα, η Αμερικανική Κοινωνιολογική Εταιρεία υποστηρίζει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν από ομόφυλα ζευγάρια αναπτύσσονται το ίδιο καλά με τα παιδιά που μεγαλώνουν από ετερόφυλα ζευγάρια, όσον αφορά μια σειρά από μετρήσεις: την ακαδημαϊκή τους επίδοση, την κοινωνική τους ανάπτυξη, τη γνωστική τους ανάπτυξη, την ψυχολογική τους υγεία και την κατάχρηση ουσιών. Οι όποιες διαφορές στην ανάπτυξη των παιδιών οφείλονται σε κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και στην οικογενειακή σταθερότητα.

Το συμπέρασμα είναι ένα και είναι ξεκάθαρο: Ο σεξουαλικός προσανατολισμός των γονέων δεν επηρεάζει την ανάπτυξη των παιδιών. Ίσως, μάλιστα, οι ομόφυλοι γονείς να προσφέρουν και κάποια πλεονεκτήματα στα παιδιά τους και ιδίως στα κορίτσια, καθώς υποστηρίζουν περισσότερο τις ακαδημαϊκές επιδιώξεις τους, ενώ δε θέτουν στεγανά στα ενδιαφέροντα και στις προτιμήσεις των παιδιών και των δύο φύλων (π.χ., «αυτό δεν είναι για σένα, είναι για αγόρια/κορίτσια»). Πρόσφατη μελέτη από την Αυστραλία έδειξε μάλιστα ότι η γενική υγεία των παιδιών που μεγάλωσαν με ομόφυλα ζευγάρια ήταν καλύτερη από ό,τι του γενικού πληθυσμού.

Λόγος 2: Η απόκτηση οικογένειας είναι συνειδητή επιλογή
Τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν κατά μέσο όρο υψηλότερο κίνητρο και επιδεικνύουν περισσότερη δέσμευση σε σχέση με τα ετερόφυλα ζευγάρια στην ανατροφή παιδιών, αφού πάντα η επιλογή τους να μεγαλώσουν παιδιά είναι συνειδητή. Επιπλέον, πρέπει να περάσουν τη δοκιμασία της υιοθεσίας, μια διαδικασία χρονοβόρα, ψυχοφθόρα και γραφειοκρατική, πριν φτάσουν στο τέλος του δρόμου. Οι ομόφυλοι γονείς έχουν, λοιπόν, αποδείξει την ισχυρή επιθυμία τους και το κίνητρό τους να αποκτήσουν οικογένεια, πριν ακόμα πάρουν στην αγκαλιά τους το παιδί τους. Αντιθέτως, το 50% των ετερόφυλων ζευγαριών γίνονται γονείς... κατά λάθος.

Μεγαλώνοντας με 2 μαμάδες (ή με 2 μπαμπάδες)
Λόγος 3: Τα παιδιά αναπτύσσουν σεβασμό στη διαφορετικότητα
Και δεν το λέμε μόνο εμείς, το λένε τα ίδια τα παιδιά: Άτομα που μεγάλωσαν από ομοφυλόφιλους γονείς δηλώνουν ότι η ανατροφή τους τα έμαθε να έχουν πιο ανοικτό μυαλό και περισσότερη ενσυναίσθηση. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο μελέτης στην οποία συμμετείχαν 48 άτομα που είχαν μεγαλώσει από ομοφυλόφιλους γονείς, 28 από αυτά δήλωσαν ότι η ανατροφή τους τούς έκανε πιο ανεκτικούς στη διαφορετικότητα. Μεγαλώνοντας σε μια κοινωνία που έκρινε αρνητικά τους γονείς τους, τις οικογένειές τους και τα ίδια, ενώ ταυτόχρονα έδινε προνομιακή μεταχείριση στους ετεροφυλόφιλους, είχαν εξοικειωθεί με το να βρίσκονται στο περιθώριο. Αυτό τους έκανε, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, να νιώθουν συμπάθεια προς άλλες ομάδες ανθρώπων που αντιμετωπίζουν διακρίσεις, όπως οι εθνικές μειονότητες ή ομάδες με διαφορετικό τρόπο ζωής. Ακόμα, μεγάλωσαν σε σπίτια στα οποία οι γονείς τους τόνιζαν συστηματικά τη σημασία της ανεκτικότητας και την αξία της διαφορετικότητας. Τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομόφυλους γονείς έχουν λοιπόν ως πολίτες χαρακτηριστικά που θέλουμε – εξάλλου οι κοινωνίες που είναι ανοιχτές στη διαφορετικότητα είναι πιο δίκαιες και όλοι οι πολίτες τους πιο ευτυχισμένοι. 

Λόγος 4: Τα ομόφυλα ζευγάρια υιοθετούν τα παιδιά με τη μεγαλύτερη ανάγκη
Δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια επιτρέπεται, δείχνουν ότι τα ομόφυλα ζευγάρια είναι πιο πρόθυμα να υιοθετήσουν παιδιά τα οποία είναι πιο δύσκολο να τοποθετηθούν σε οικογένειες, όπως παιδιά που είναι μεγαλύτερα σε ηλικία, παιδιά που έχουν αδέρφια και πρέπει να υιοθετηθούν όλα μαζί ή παιδιά με ειδικές ανάγκες. Συγκεκριμένα, το 25% των παιδιών που υιοθετήθηκαν από ομοφυλόφιλους γονείς ήταν πάνω από 3 χρονών, ενώ πάνω από τα μισά παιδιά είχαν ειδικές ανάγκες. Επίσης, φαίνεται ότι το 60% των ομοφυλόφιλων γονιών υιοθετούν ανεξαρτήτως φυλής του παιδιού.

+1 Λόγος: Η πρόσβαση στην υιοθεσία είναι ανθρώπινο δικαίωμα
Το 2002, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα δικαιώματα εξέδωσε απόφαση με βάση την οποία η άρνηση εκ μέρους του κράτους της Γαλλίας να επιτρέψει σε ομοφυλόφιλη γυναίκα να έχει πρόσβαση στη διαδικασία της υιοθεσίας παραβίαζε το άρθρο 14 (απαγόρευση των διακρίσεων) και το Άρθρο 8 (δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικότητας και της οικογενειακής ζωής) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Η Οικουμενική Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου λέει επίσης ξεκάθαρα ότι «όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο... και έχουν δικαίωμα στην ίση προστασία του νόμου». Δεν είναι λοιπόν η υιοθεσία αυτή καθεαυτή δικαίωμα, διότι πολλά άτομα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, αλλά αποτελεί δικαίωμα η πρόσβαση στη διαδικασία που θα κρίνει την καταλληλότητα του κάθε ατόμου. Οι πολιτισμένες κοινωνίες αντιστέκονται στις διακρίσεις βάσει φυλής, φύλου ή σεξουαλικών προτιμήσεων και αναγνωρίζουν ίσα δικαιώματα στην υιοθεσία τόσο για τα ετερόφυλα όσο και για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αυτή η αναγνώριση μάς φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε μια αληθινά ανεκτική κοινωνία, δίχως διακρίσεις για όλους.


Παράτησε 22χρ κοπέλα το παιδί που γέννησε σε έναν φωταγωγό να πεθάνει,επειδή δεν ήθελε να μαθευτεί ότι έχει γενησει έχτος γάμου, η κοινωνία όμως είναι πιο ενοχη από αυτήν γιατί δημιουργεί τέτοιες απάνθρωπες πράξεις με την σκατοψυχία της και την υποκρισία της
Κατά τα αλλα οι ΛΟΑΤ άνθρωποι δεν είναι σωστό να μεγαλώνουν παιδιά


Σε ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καμφθούν οι ενστάσεις για τη διάταξη που ανοίγει τον δρόμο για αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια θα προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, καθώς βουλευτές που αντιδρούν ζήτησαν ή να αποσυρθεί η διάταξη ή να δοθεί χρόνος ωρίμανσης.
Συγκεκριμένα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά κατέθεσε και επιστολή στην ΕΠΕΚΕ (Επιτροπή Παραγωγής και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου), υπογεγραμμένη και από τους Γιώργο Ντζιμάνη και Γιάννη Καραγιάννη, όπου ζητά ξεκάθαρα την τροποποίηση της διάταξης, δίνοντας τη δυνατότητα αναδοχής μόνο σε ετερόφυλα ζευγάρια που «θα κριθούν κατάλληλα προς τούτο».
«Ήδη οι αντιδράσεις είναι μεγάλες από τη πλειοψηφία των συμπολιτών μας καθώς η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη να αποδεχτεί την τεκνοθεσία από ομόφυλα άτομα. Ούτως ή άλλως, ακόμα δεν έχει θεσμοθετηθεί η δυνατότητα σύναψης γάμου ομοφύλων, που λογικά και για λόγους ασφάλειας δικαίου θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να προηγηθεί της τεκνοθεσίας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή.
Από τη πλευρά της πάντως η αρμόδια υπουργός Θεανώ Φωτίου είπε πως δε μπορεί να γίνει διαχωρισμός μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών, καθώς τότε κινδυνεύει να καταπέσει στο σύνολό της η διάταξη.
Η επιστολή




Μήπως "η ελληνική κοινωνία ήταν έτοιμη", όταν ψηφίστηκε η ψήφος των γυναικών;
Μήπως "η ελληνική κοινωνία ήταν έτοιμη", όταν ψηφίστηκε η αποποινικοποιήση της ομοφυλοφιλίας;
Μήπως "η ελληνική κοινωνία ήταν έτοιμη", όταν ψηφίστηκε η αποποινικοποίηση της μοιχείας;
Μήπως "η ελληνική κοινωνία ήταν έτοιμη", όταν ψηφίστηκε ο πολιτικός γάμος;
Μήπως "η ελληνική κοινωνία ήταν έτοιμη", όταν καταργήθηκε η ποινή του θανάτου;
Μήπως "η ελληνική κοινωνία ήταν έτοιμη", όταν ψηφίστηκε η μή αναγραφή του θρησκεύματος στις αστ ταυτότητες;
Μήπως "η ελληνική κοινωνία ήταν έτοιμη", όταν ψηφίστηκε το σύμφωνο συμβίωσης;
Μήπως "η ελληνική κοινωνία ήταν έτοιμη", όταν ψηφίστηκε η αλλαγή της ταυτότητας φύλου;
Μήπως "η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη", για την ένταξη προσφύγων και μεταναστών;
Μήπως "η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη", να καταλάβει πού οφείλεται η κρίση που περνάει προκειμένου να βγει απ αυτή;


Τι να σημαίνει άραγε η «κοινωνική ωριμότητα» την οποία επικαλέστηκαν οι 10 βουλευτές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για να διαμαρτυρηθούν ως προς την επέκταση διατάξεων του νέου νομοσχεδίου του Υπ. Εργασίας για την αναδοχή και την υιοθεσία σεομόφυλα ζευγάρια που ζουν σε σύμφωνο συμβίωσης;-
Άρθρο του Κωστή Λιερού που δημοσιεύτηκε στο left.gr

Ανοιχτό να παρέμβει και ο ίδιος αν …  
Αποφασισμένη να στηρίξει με κάθε τρόπο τη νομοθετική πρωτοβουλία της Θ. Φωτίου για το νομοσχέδιο που δίνει δυνατότητα αναδοχής – και σε ομόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης – εμφανίζεται η κυβέρνηση. Στο Μαξίμου θεωρούν ότι σε ζητήματα κοινωνικής ευαισθησίας, από τα οποία κρίνεται η προοδευτική ταυτότητα της κυβέρνησης, δεν χωρούν εκπτώσεις….
.. Μαλιστα με αυτο ως δεδομένο, είναι ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο προσωπικής παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς συνομιλητές του μεταφέρουν την ισχυρή βούληση του πρωθυπουργού να υλοποιήσει την συγκεκριμένη πολιτική απόφαση που βρισκόταν άλλωστε στον πυρήνα του κυβερνητικού προγράμματος και είχε εγκριθεί σε επίπεδο κομματικών οργάνων – και με τις ψήφους των βουλευτών.




Με τους εισηγητές των κομμάτων, άρχισε το μεσημέρι της Τετάρτης, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η επεξεργασία του σχεδίου νόμου «Μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η συζήτηση διεξάγεται με φόντο τις ενστάσεις και διαφωνίες που έχουν εκφράσει ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επί της επίμαχης διάταξης που επιτρέπει την αναδοχή σε ομόφυλα ζευγάρια. Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν έχουν εκφραστεί δημόσια, ωστόσο δεν αποκλείεται να τηρήσουν την ίδια αρνητική στάση με εκείνη που τήρησαν στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο καταψήφισαν.
Πάντως, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η διάταξη έχει προκαλέσει «αναταραχή» και στα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη η επίσημη γραμμή είναι υπέρ της διάταξης, ωστόσο, ορισμένοι βουλευτές του κόμματος έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν, ενώ στο Ποτάμι υπάρχουν επιφυλάξεις επί της αρχής και ζητούνται περαιτέρω αποσαφηνίσεις και ασφαλιστικές δικλείδες. ΝΔ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων με δεδομένο ότι είχαν καταψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης αναμένεται ότι θα τηρήσουν την ίδια αρνητική στάση και για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.
Μέχρι στιγμής υπέρ της επίμαχης διάταξης τάχθηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαφιλίππου και η εισηγήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Η εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μάρκου ανέφερε πως το κόμμα της θα καταψηφίσει τη διάταξη.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαφιλίππου ξεκαθάρισε ότι η αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια δεν ανοίγει με κανένα τρόπο το παράθυρο προκειμένου να προχωρήσουν και σε υιοθεσία.
«Πρέπει να επισημάνω κατά τη φάση αυτή περιληπτικά τα εξής: Τα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μόνο ανάδοχοι γονείς και όχι να υιοθετήσουν. Με το παρόν νομοσχέδιο ούτε επιτρέπεται η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια ούτε ανοίγεται παράθυρο μέσω της αναδοχής .
Ο θεσμός της υιοθεσίας διαφέρει ριζικά από το θεσμό της αναδοχής. Η υιοθεσία κηρύσσεται πάντοτε με δικαστική απόφαση και το υιοθετημένο παιδί καθίσταται μόνιμο μέλος της οικογένειας των γονέων που το υιοθέτησαν.
Η ανάδοχη γίνεται με έγγραφη συμφωνία των εμπλεκομένων σε αυτή, είναι προσωρινή κατάσταση που λήγει μετά την ενηλικίωση του παιδιού και αποσκοπεί στο να δοθεί η φροντίδα, η επιμέλεια και η μόρφωση μέσα σε ένα ασφαλές και οικογενειακό περιβάλλον με αγάπη και στοργή. Για αντιπολιτευτικούς λόγους γίνεται σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας κατά τη συνήθη τακτική της νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων καθώς και δημοσιογραφικών κύκλων.»
Από την πλευρά της ΝΔ η εισηγήτρια Κατερίνα Μάρκου ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει την επίμαχη διάταξη διότι εκτιμά ότι η κοινωνία δεν έχει χωνέψει ακόμη το γεγονός ότι ένα ομόφυλο ζευγάρι μπορεί να γίνει ανάδοχη οικογένεια. Μάλιστα κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι έφερε την επίμαχη διάταξη για επικοινωνιακούς λόγους
«Γιατι τα ομόφυλα ζευγάρια δεν τα αναφέρετε πουθενά στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου ούτε στην εκτίμηση συνεπειών της ρύθμισης ; Θα περίμενα να μου πείτε «ορίστε είμαστε προοδευτικοί και καινοτόμοι» . Μήπως γιατί σας δημιουργεί πρόβλημα με τον εκλεκτό σας εταίρο ο όποιος πότε δε φταίει αφού στο θέατρο του παραλόγου που έχετε στήσει η κακιά αντιπολίτευση δεν αφήνει την κυβέρνηση να νομοθετήσει. Οι κρίσιμες κοινωνικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την επεξεργασία μιας τέτοιας επιλογής. Δεν αρκεί η ανάδοχη οικογένεια να είναι δεκτική πρέπει να το χωνέψει και η κοινωνία. Αυτή είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας για την οποία θα κριθούμε για αυτήν. Ο κόσμος έχει καταλάβει πια πως όλα αυτά δε γίνονται στο όνομα κάποιας ιδεολογίας ή προοδευτισμού. Μόνο σας μέλημα να αξιοποιήσετε επικοινωνιακά την αναταραχή που δημιουργεί στο δημόσιο διάλογο και να αποπροσανατολίσετε την κοινή γνώμη από άλλα ζητήματα όπως η μείωση των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου. Αν θέλατε μια ουσιαστική συζήτηση θα είχατε κάνει μια ουσιαστική διαβούλευση με την κοινωνία. Αυτά τα θέματα δεν γίνονται με μία συζήτηση τριών ημερών. Η ΝΔ θα καταψηφίσει το σχετικό άρθρο».
Υπέρ της ρύθμισης της κυβέρνησης και εναντίον της διάκρισης μεταξύ ομοφύλων και ετερόφυλων ζευγαριών ως προς την δυνατότητα όσων έχουν κάνει σύμφωνο συμβίωσης να μπορούν να γίνουν ανάδοχοι γονείς τάχθηκε η εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου.
«Τι πάει να πει δεξιός και αριστερός τι πάει να πει προοδευτικός και συντηρητικός εδώ κρινόμαστε όλοι. Είναι στοιχείο της ελληνικής νομοθεσίας και προσωπικά το ψήφισα το σύμφωνο συμβίωσης. Το Σύμφωνο συμβίωσης αφορά και ετερόφυλα ζευγάρια και ομόφυλα ζευγάρια. Οποιαδηποτε διάκριση θα κατέπεφτε στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οποιαδήποτε εξαίρεση με βάση το φύλο τη θρησκεία ή οτιδήποτε άλλο δεν δικαιολογείται. Κατανοούμε ότι η ρύθμιση δεν μπορεί να περιέχει την οποιαδήποτε διάκριση».
«Ναι» και από το Ποτάμι
Μετά την Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, και ο Σπύρος Λυκούδηςαπό το Ποτάμι τάχθηκε υπέρ της επίμαχης διάταξης για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, λέγοντας ότι χρειάζονται τολμηρές πρωτοβουλίες που να σπρώχνουν και να προωθούν την κοινωνία προς καλύτερη κατεύθυνση.
«Ακούω με σοβαρότητα και με ενδιαφέρον τις ενστάσεις που κατατίθενται σε σχέση με το κατά πόσο η κοινωνία μπορεί να είναι ώριμη να δεχθεί μία τέτοια κίνηση. Υπάρχει ισχυρή επιχειρηματολογία για τις δυσκαμψίες που έχει η κοινωνία να αντιμετωπίζει πρωτοβουλίες αυτού του τύπου που είναι τολμηρές. Εάν ο νομοθέτης και η συντεταγμένη πολιτεία δεν παρεμβαίνει με την αίσθηση της ανάγκης να προωθεί την κοινωνία αλλά για να ερμηνεύει για να τακτοποιεί τις ενστάσεις της, δεν πρόκειται να πάμε πουθενά και ποτέ», είπε ο κ. Λυκούδης.
Και κατέληξε: «Οι κοινωνίες δεν προχωρούν όταν είναι απολύτως ώριμες, αλλά όταν γίνονται τομές που χρειάζονται για να τις σπρώξει και να τις προωθήσει προς ουσιαστικότερες και καλύτερες κατευθύνσεις. Αντιλαμβάνομαι τις ενστάσεις, αλλά την ώρα που χρειάζονται τολμηρές πρωτοβουλίες χρειάζεται και μία τόλμη από τις πολιτικές προσωπικότητες που είναι οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου».
Το σκέφτεται ο Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ
Εκ μέρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μίλησε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος, όπως είπε, αντικατέστησε τον εισηγητή των ΑΝΕΛ Γιώργο Λαζαρίδη και ανέφερε ότι θα εκφράσει την προσωπική του άποψη, που δεν δεσμεύει το κόμμα του, αφήνοντας τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
«Υπάρχουν αντιδράσεις από ανθρώπους που δεν είναι καλά πληροφορημένοι. Θέλω να δω με σαφήνεια την πρότασή σας και σας λέω ευθέως ότι αφορά ένα ελάχιστο ποσοστό ανθρώπων. Να το δούμε ανθρώπινα και κοινωνικά για κάποιους ανθρώπους που μεγάλωσαν στην επαρχία και έχουν κάποιες περίεργες ιδέες μερικές φορές. Κάποιοι δημιουργούν ψεύτικες ειδήσεις εκεί που δεν υπάρχουν. Είναι ένα θεματάκι μικρό μεν, υπαρκτό δε, θα ήθελα να το δούμε με αγάπη, με συμπόνια, με κατανόηση. Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα», είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος.


του Μπέρτολτ Μπρεχτ  διαβάζει ο Πάνος Νικολαΐδης





Απάντηση στους ΠΣΟΦΟΥΣ
Daphne Chronopoulou Είναι φυσικό πρώτα να νιώσουμε αγανάκτηση.
Μα δεν είναι δική μας δουλειά να βρούμε το φταίχτη.

Θεωρώ πως είναι ένοχη. Το λέω έτσι ωμά επειδή δε θα τη δικάσω εγώ και δε θα δω τα ελαφρυνυντικά για την ποινή της. Γυναίκα 22 ετών που κάνει sex πλέον έχει τα εργαλεία να χειριστεί τις συνέπειες.
Ένοχοι είναι και οι άνδρες που δεν προσέχουν και χρησιμοποιούν «τη χοντρή» ως αποχέτευση.
¨Ενοχες κι οι κυράδες που κρατούν τα sites 'μη με σκοτώσεις μαμά" και το παπαδαριό που γεμίζει ενοχές τους ανθρώπους.

Για τη μάνα της δε θα πω, δεν ξέρω. Όταν την είδα είδα την κλασική Ελληνίδα Μάνα που πλήρωνε μουλάρα της να σπουδάσει και της έστελνε με το ΚΤΕΛ τάπερ με μουσακάδες γιατί ανέθρεψε άνθρωπο που δεν ξέρει να βράσει αυγό. Ενοχότατη αλλά δεν είναι η μόνη. Ρωτήστε στα ΚΤΕΛ όπου έχει πανεπιστήμιο. Τέτοια βουτυρόπαιδα βγάζει η Ελλάδα που φοβούνται τη μαμά, πάνε για «ποτάρες» (όπως είπε) και υποκρίνονται πως «δεν ήθελα να το ρίξω» για να φανούν καλές στο Δικαστή.




_____________________________


Είδηση:



Τι είναι το «ωριμότητα»;https://left.gr/news/ti-einai-orimotita





Συναισθηματικοί εκβιασμοί:
"Μαμά ζω κι ας μη το ξέρεις" 
'Μη με σκοτώσεις μαμά':