Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

ΕΕ τείχη σε νοερές γραμμές και τοίχοι στα μυαλά
Τον είδαμε τον Πολωνό ακροδεξιό Ευρωβουλευτή να υποστηρίζει με υπεραιωνόβια καταρριφθέντα επιχειρήματα ότι οι γυναίκες πρέπει να αμείβονται λιγότερο διότι είναι πιο αδύναμες, πιο μικρόσωμες και πιο κουτές από τους άνδρες.
Πέραν του ότι πια είναι γνωστοί οι λόγοι που στους 100 πρώτους σκακιστές υπάρχει μόνο μια γυναίκα (καμία κατά τον ανενημέρωτο ευρωβουλευτή) και που γυναίκα Αϊνστάιν δεν υπάρχει (αν και βολικά ξεχνιέται πάντα η Μαρί Κιουρί) διότι γνωρίζουμε πια καλά τι συνέβη με την 'Αδελφή του Σαίξπηρ', αυτό που δε χωρά στο νου του ακροδεξιού ανόητου είναι ότι αν… αν οι γυναίκες ήταν όντως πιο κουτές κι αδύναμες, σε μια ανθρωπιστική Ευρώπη ίσως αυτό ακριβώς να ήταν αιτία να αμειφθούν καλύτερα κι όχι να πεταχτούν στο δρόμο για να πεθάνουν.

Αλλά αυτά είναι γνωστά κι αν πάλι τα αναφέρω είναι επειδή δένουν με μια άλλη είδηση. Ηλεκτροφόρο φράχτη υψώνει στα νότια σύνορά της η Ουγγαρία υπολογίζοντας το κόστος να φτάσει μόνο τα €123εκ και να έχει τελειώσει σε 2 μήνες διότι τη βασική βαριά δουλειά θα κάνουν σκλάβοι, 700 κατάδικοι.


Καταλαβαίνουμε τι μας συμβαίνει;
Κατανοούμε ότι εκείνη η Ευρωπαϊκή Ένωση που ξεκίνησε με ντιρεκτίβες ανθρωπιστικές περί κατάργησης συνόρων, δικαιωμάτων μειονοτήτων όσο και διάσωσης της ξερολιθιάς και των βοσκοτόπων, είναι παρελθόν και πλέον κυβερνιέται σε ένα είδος Βερσαλλιών, από προνομιούχους γραφειοκράτες ή παλαβιάρηδες πολιτικούς που με καρότο τα προνόμια τους ξαπόστειλε ο  εκάστοτε Πρωθυπουργός τους επειδή παραήταν γελοίοι ή ενοχλητικοί στη χώρα τους;

Tο Φράκτη βλέπετε πάνω,
και κάτω την είδηση και video με τον κ. Γιάνους Κόρβιν-Μίκκε 
τις αντιδράσεις και την θαυμάσια απάντηση της Ισπανίδας κυρίας Περέζ που, του απαντά, βρίσκεται εκεί για να υπερασπίζεται τις γυναίκες από άνδρες σαν αυτόν.

Ο Πολωνός συντηρητικός πολιτικός Janusz Korwin-Mikke άφησε κατάπληκτα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης σχετικά με το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων στην Ευρώπη, όταν δήλωσε πως: «οι γυναίκες πρέπει να κερδίζουν λιγότερα, επειδή είναι πιο αδύναμες, μικρότερες και λιγότερο ευφυείς. Πρέπει να κερδίζουν λιγότερα. Αυτό είναι όλο».
Ο Korwin-Mikke παρουσίασε μάλιστα και κάποια πολύ περίεργα επιχειρήματα για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του: «Ξέρετε πόσες γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη εκατοντάδα σκακιστών;» και απάντησε ο ίδιος στο ερώτημα που έθεσε: «Σας λέω. Καμία». Πρώην grandmaster σκάκι Judit Polgar από την Ουγγαρία θα μπορούσε να έχει κάτι να πει για αυτή τη δήλωση.
Βέβαια η grandmaster στο σκάκι Judit Polgar από την Ουγγαρία μάλλον θα έχει διαφορετική γνώμη.
Στα σχόλια του Korwin-Mikke απάντησε η Ισπανίδα Ευρωβουλευτής, Iratxe Garcia-Perez που πήρε το λόγο στη συνέχεια.
«Κατά τη γνώμη σας, εγώ δεν θα έπρεπε να έχω καν το δικαίωμα να βρίσκομαι εδώ ως μέλος του κοινοβουλίου. Και ξέρω ότι σας πονάει και να σας ενοχλεί ότι οι γυναίκες σήμερα μπορούν να είναι μέλη της Βουλής και να εκπροσωπούν πολίτες που έχουν τα ίδια δικαιώματα με εσάς. Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ όλες τις ευρωπαίες γυναίκες από άνδρες σαν εσένα».
Παρά το γεγονός πως η ΕΕ ηγείται παγκοσμίως σε θέματα ισότητας των φύλων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολογίζει πως θα χρειαστούν ακόμη 70 χρόνια για να φτάσουμε στο σημείο οι γυναίκες να κερδίζουν τον ίδιο μισθό με τους άνδρες. Επίσης οι γυναίκες στην ΕΕ υποεκπροσωπούνται στην πολιτική και είναι λιγότερο πιθανό να κατέχουν θέσεις ισχύος στον οικονομικό τομέα._______
2 σχόλια:

 1. Δάφνη καλημέρα!
  Σήμερα μόλις- μετά από τόσο καιρό- είχα πραγματικά την ευκαιρία να 'ταξιδέψω' στον ιστότοπό σου με ησυχία και καφέ και να 'συνδεθώ' λίγο με Ελλάδα. Χαίρομαι για τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα και για την δημόσια γνώμη που εκφράζεις. Κάνεις πολλούς να μην νιώθουν μοναξιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Marcia σ' ευχαριστώ απ' την καρδιά μου που έκανες τον κόπο να μου γράψεις.
   Μου δίνει δύναμη και κουράγιο να ξέρω ότι σε φως ή σκοτάδι από τα δωμάτιά μας, σιωπηλά, συναντιόμαστε.

   Διαγραφή