Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Αμετάκλητη η καταδίκη του Αμβρόσιου για το ρατσιστικό παραλήρημα. ‪#Αμβροσιος

‪#Αμβροσιος








Αμετάκλητη η καταδίκη του Αμβρόσιου για το ρατσιστικό παραλήρημα.  
‘Φτύστε τους!’- το θυμάστε;
Φέρνω την είδηση,  video για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αθωωτική απόφαση Δικαστηρίου του Αιγίου και άλλα πολλά για να θυμηθούμε ώστε κάτι τέτοια να μη μένουν ατιμώρητα.


hlhr 
"Η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία επικυρώνει την καταδίκη του πρώην μητροπολίτη Αμβρόσιου για το αδίκημα της ρητορικής μίσους για την -περίφημη- πλέον ανάρτηση στο ιστολόγιο του με τίτλο “Φτύστε τους!” σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, συνιστά τομή για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά και συμπλέει με τη νομολογία που έχει πλέον διαμορφωθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου."
Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώμτα του Ανθρώπου

Αμετάκλητη η καταδίκη του Αμβρόσιου με τον αντιρατσιστικό νόμο

Ο αντιρατσιστικός νόμος στη χώρα μας είχε μείνει απολύτως αδρανής επί δεκαετίες ενώ άρχισε να εφαρμόζεται διστακτικά τα τελευταία χρόνια.

Η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία επικυρώνει την καταδίκη του πρώην μητροπολίτη Αμβρόσιου για το αδίκημα της ρητορικής μίσους για την -περίφημη- πλέον ανάρτηση στο ιστολόγιο του με τίτλο “Φτύστε τους!” σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, συνιστά τομή για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά και συμπλέει με τη νομολογία που έχει πλέον διαμορφωθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αναμένουμε την καθαρογραφή της απόφασης ώστε να δούμε το σκεπτικό της, σε κάθε πάντως περίπτωση η απόφαση αυτή βάζει όριο στο ρατσιστικό δημόσιο λόγο, όταν αυτός υποκινεί σε διακρίσεις και βία και θέτει σε διακινδύνευση ζωτικά έννομα αγαθά, όπως η ελευθερία και η αξιοπρέπεια ενός προσώπου. Δεν είναι κάθε ρατσιστικός λόγος αξιόποινος. Αλλά η δημόσια προτροπή σε λιντσάρισμα και κοινωνική απομόνωση, και μάλιστα από ανώτατο θρησκευτικό λειτουργό, όχι απλώς είναι αξιόποινη, είναι και αντικοινωνική. 





_________________________________________________
Σύνδεσμοι
Αμβροσίου: http://mkka.blogspot.gr

ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΡΑ!
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ «ΜΟΝΤΕΡΝΟΥΣ» 



Η μήνυση με την ανάρτηση στου ίδιου του Μητροπολίτη στο blog του https://daphnechronopoulou.blogspot.com/2018/03/blog-post_13.html#axzz5dHGXVEyt
Ο Αμβρόσιος ξανά στο σκαμνί για το κήρυγμα μίσους http://t-zine.gr/o-amvrosios-xana-sto-skamni-gia-to-kirygma-misous/      
Κουνιέστε στον Δρόμο;» -  Η Δίκη Αμβρόσιου Ήταν Ένα Ομοφοβικό Παραλήρημα https://www.vice.com


«Οι ομοφυλόφιλοι είναι άρρωστοι [...] Αν μιλήσω για τη φυματίωση, θίγω πρόσωπα; Να μιλήσω και γι’ αυτούς, τότε». 


7 μήνες φυλάκιση για τον Αμβρόσιο― Μια ιστορική απόφαση

Αμετάκλητη η καταδίκη του Αμβρόσιου για το ατσιστικό παραλήρημα.  

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς τα λόγια του τα ενστερνίζονται πολλοί στην Ελλάδα. Και δυστυχώς πολλοί όμοιοί του έχουν βήμα σε δημόσιο λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με καθυστέρηση απαντώ Πρόεδρε λόγω μπλοκαρισμένου κωδικού.
    Καλό καλοκαίρι σου εύχομαι και μακριά από παπάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.