Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Κι εκεί που ούτε να χορηγήσουν ανάβει ένα λαμπάκι φωτοτυπικό η Διοτίμα

 



Μπήκα στη γειτονιά μου να εκτυπώσω αφίσες για του Δικτύου PeerNUPS τη φεμινιστική εκστρατεία κατά της βίας και ο νέος που με εξυπηρετούσε είδε στην οθόνη τη βαριά πολυχρωμία (λάθος αυστραλιανό για το οποίο μάταιο να θρηνώ: αναπόφευκτες συνέπειες παγκόσμιας συνεργασίας που, αν πέσεις στο λάθος, θα σε φάει το micro-managing και θα καθηλωθείς εκεί, στα «μάικρο») και μου είπε:

― Γι’ αυτές μην έρχεστε σ' εμάς. Κοστίζουν διπλά. Εμείς δουλεύουμε με τις φωτοτυπίες για το αντικαρκινικό και για τα δικαστήρια.

Κι επειδή είδε, φαίνεται, την απορία μου για τόσο αναπάντεχο αλτρουϊσμό, πρόσθεσε:

 

― Είναι και η γυναίκα μου φεμινίστρια. Στη Διοτίμα.  Ξέρω…

 

Και με αποτέλειωσε.

_____________________________________

Γι’ αυτό συστήνω. Με φανατισμό.

Διότι ναι, «Καμιά καλή πράξη δε μένει ατιμώρητη», την έχω εμπεδώσει εκ πείρας πικράς τη ρήση του  O.W.  αλλά δεν κάνω καλή πράξη, μόνο ανταποδίδω στο ελάχιστο ― κι αλήθεια μόλις σας διηγηθώ τι συμπεριφορές, με τι απαξίωση, μιζέρια  και τσιγκουνιά έχω αντιμετωπιστεί το τελευταίο δεκαπενθήμερο προσπαθώντας να στήσω ένα 2ωρο για άστεγες χρήστριες (πρώην ή νυν/θεραπευόμενες / στηριζόμενες) θα νιώσετε τι βάλσαμο ήταν αυτά τα λόγια για μένα.


____________________________________________________________________

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


🔶 Ασωπίου 5 και Παράσχου, 

 τηλ 210 6434317, 210 6464608, 6936 935418

210 6464608,

anast@gmail.com parast_hotmail.gr


Βρίσκεται σε κάθετο της Λεωφ. Αλεξάνδρας από την πλευρά της Σχολής Ευελπίδων.  Ακριβώς ένα δρόμο πίσω από το σπίτι μου και, διασκεδαστική σύμπτωση σχετικά μ αυτά που λέω, διαγωνίως απέναντι από Αντικαρκινική νοσοκομειακή μονάδα  που  αναβαπτίστηκε, μεταλλάζοντας δηλαδή προκειμένου να χορηγηθεί, ακόμα και το ονοματάκι της  σε «Νίκος Κούρκουλος».

Το μαγαζί είναι των γονιών του  φεμινιστή νέου.  Ανοιχτό συνέχεια και  είναι (σε κείμενα Α4, σχέδια κ.λ.)  ταχύτατο, οικονομικό και δίχως ουρές―εκτός αν πρωί Δευτέρας πέσετε σε κανένα δικηγόρο με  πολλά συμβόλαια αλλά και πάλι θα αντιμετωπιστείτε με σεβασμό, καλοσύνη και ευγένεια. Τα βασικά δηλαδή, ως πελάτες που είμαστε. 

'Όσο γι αυτό που δίνω συστήνοντας είναι πολύ λιγότερο από όσα θα προσφέραμε ως  ανταπόδοση στους χορηγούς και ευεργέτες που θα στήριζαν (και μην παρασύρει η λέξη: μιλάω για δημόσιες ευχαριστίες σε «χορηγούς» ειδών με αντίτιμο €20 και όχι σε μείωση τιμής στην περίπτωση προσφοράς υπηρεσιών.  Η άρνηση ήταν για να μη συσχετιστούν μαζί μας και επειδή «πού να μπλέξεις».



https://diotima.org.gr/
🔶 

Διοτίμα - Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών https://diotima.org.gr/



lifo

από Μερόπη Κοκκίνη

Η «Διοτίμα» βοηθά τις γυναίκες με χαμηλά εισοδήματα που έχουν υποστεί έμφυλη βία

To Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα» είναι μη κερδοσκοπικός φορέας με προφίλ γυναικείας μη κυβερνητικής οργάνωσης, στην οποία μπορούν να απευθυνθούν γυναίκες με χαμηλά εισοδήματα που έχουν υποστεί έμφυλη βία.

της    

Το Κέντρο Διοτίμα δραστηριοποιείται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη, ενώ η ομάδα περιλαμβάνει 54 επαγγελματίες.

— Πώς μπορεί να συνεισφέρει κανείς στις δράσεις σας και να βοηθήσει αυτό που κάνετε; Τι μπορεί να κάνει κάθε πολίτης;

Μπορείς να κάνεις τη δωρεά μέσω phone/web banking ή μέσω τράπεζας αναγράφοντας τη λέξη "δωρεά". Ο αριθμός λογαριασμού είναι ο εξής: ALPHA BANK GR5501401200120002002016866. Μέσω της δωρεάς σου στηρίζεις τις υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και νομικής βοήθειας. Η νομική βοήθεια περιλαμβάνει νομική συμβουλευτική, πολύμηνη νομική υποστήριξη, πλήρη δικαστική εκπροσώπηση και κάλυψη όλων των εξόδων των νομικών διαδικασιών σε αστικές υποθέσεις (διαζύγιο, ασφαλιστικά μέτρα, διατροφή, επιμέλεια τέκνων κ.ά.) αλλά και ποινικές υποθέσεις (π.χ. ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμός, παράνομη διακίνηση και εμπορία γυναικών). Όλες οι υπηρεσίες μας είναι δωρεάν.



🔶

[εικόνα: σε επίσκεψη στην αδελφή μου η βελούδινη

Λούνα η Φεμινίστρια 

φυλάει τις αφίσες μας και κοιτά με ύφος μποξερίστικο γλυκό που όμως λέει «ούτε να το σκεφτείς να μου την πλησιάσεις» Μόλις έμαθα ότι το ξανάκανε πάλι προχθές παρατώντας το μπαλάκι της και γριλίζοντας μέσα από τα δόντια της καθώς μπήκε να στηθεί με ασφιγμένα μέλη ανάμεσα στον ύποπτο εχθρό και την υπό την προστασία της.]






25/11-10/12 Κι αν παίρνουμε ουσίες δεν παίρνουμε από βία #16μέρες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.