Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Suki & Maiko, μάνα και κόρη χειμώνα στη Μύκονο (video)- #Calico_Cats

 Χειμώνας στη Μύκονο, Σούκι και Μάικο στο μικρό καναπέ του γραφείου μου κοιμούνται πλάι πλάι. 9 μηνών πια η μικρή μα ακόμα την πλένει η μάνα της. Και της πηγαίνει φαγητό στο στόμα. Η Σούκι σοβαρή, ευγενής, αθόρυβη, λεπτεπίλεπτη. 

Η κόρη το αντίθετό της, ζωηρή, απαιτητική, ζημιάρα θορυβώδης. Καλές κυνηγοί κι οι δυό, περνούν ώρες καραδοκώντας μισοκοιμισμένες έξω από τις φωλιές που έχουν ανακαλύψει και τις τσεκάρουν καθημερινά. 

Για καλή μου τύχη μανία με τα πουλιά δεν έχουν, δεν είναι τα Κάλικο σαν τα τιγρέ, δεν πολυαγαπούν το σκαρφάλωμα. Το κάνουν βέβαια, ανεβαίνουν σε μάντρες και πέργκολες για να ρεμβάσουν και η μικρή ιδίως ρίχνει κάτι τρελές τρεχάλες ως την κορυφή των δένδρων. Μα γενικά είναι γάτες εδάφους, σαν τις Σιαμέζες. 

Καλό για μάς γιατί έχουμε τη φωλιά αποδημητικών πάνω από την εξώπορτα που έρχονται και γεννούν κάθε Άνοιξη. Μόλις κατέφθασαν, καθαρίζουν μεθοδικά για να χτίσουν και, προς μεγάλη μου χαρά, οι γάτες αδιαφορούν. Καμιά σχέση με εκείνο το τρέμουλο στο στόμα και την εμμονή που πάθαινε ο Mon Chou Sue από το στόμα του οποίου σώσαμε ουκ ολίγα.Τις μοιράζομαι μαζί σας για γούρι μου, έτσι για ένα καλώς τα βρήκα εδώ που επέστρεψα η άσωτη μετά από μήνες μακριά― και με το που γύρισα με χτυπούν αλύπητα αναποδιές η μια πάνω απ' την άλλη. Ας έσπαγε τη γκαντεμιά για μιά φορά η αγάπη.https://youtu.be/Y0i7MYBGfQA


Η ιστορία της Suki 

Κάλικο μού έφερε η ζωή― Σούκι μικρό μου γούρι 

https://daphnechronopoulou.blogspot.com/2020/12/blog-post_18.html

Suki: εξελίξεις, μικρές μου νίκες, μκρή μου Κάλικο https://daphnechronopoulou.blogspot.com/2021/01/suki.html

Suki μου με 3ήμερα #CalicoCat #SUKI https://daphnechronopoulou.blogspot.com/2021/03/suki-3-calicocat-suki.html

 

Μνήμη Mon Chou Sue

 

Ο γάτος μου πατέρας γατιών αγνώστου μητρός― ναι γίνεται (video)

 https://daphnechronopoulou.blogspot.com/2019/05/video.html

'ΝΑΙ στη ζωή' σημαίνει ΝΑΙ στο Θάνατο ― δείτε το γάτο μου, αφελείς. 

https://daphnechronopoulou.blogspot.com/2019/05/blog-post.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.